of

Consultant Smart Industry

Ben jij net afgestudeerd en wil je graag je IT-skills en bedrijfskundig inzicht in de praktijk brengen? Solliciteer dan direct!
 

Over de functie

Als consultant combineer je jouw IT-kennis met je bedrijfskundig inzicht om de maakindustrie van deze opdrachtgever, met name in de regio Eindhoven, slimmer te maken en zo de concurrentiekracht te verhogen.

Een interessante uitdaging, want om dit te realiseren moeten bedrijven beter samenwerken, meer automatiseren, flexibeler produceren en effectiever data uitwisselen. Aan de andere kant wil men natuurlijk niet dat bedrijfsgevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen of in verkeerde handen valt.

Deze opdrachtgever ontwikkelt hiervoor vernieuwende, veilige en efficiënte oplossingen die vaak een hele sector een boost kunnen geven. Zo dragen zij bij aan het Smart Connected Supplier Network, het Fieldlab Flexible Manufacturing en de International Data Space Association. Ook werkt men in Europees verband aan MARKET4.0.

Als consultant ben jij de schakel tussen de projectteams, de klanten en samenwerkingspartners. De vraagstukken uit de praktijk vertaal je naar de onderzoeksprojecten. Andersom presenteer je de oplossingen aan de buitenwereld, bijvoorbeeld op beurzen en congressen. Je ondersteunt daarbij hands-on de Senior onderzoekers en consultants. Je hebt intensief contact met (potentiële) klanten – van het mkb tot multinationals en brancheorganisaties – en laat hen zien waar verbeterkansen liggen.

Hoe en waar je dat precies gaat doen, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Natuurlijk kun je in het begin rekenen op ondersteuning van je meer ervaren collega’s. Maar je krijgt ook al snel veel verantwoordelijkheid.

De rol van bruggenbouwer is jou op het lijf geschreven. Jij hebt snel door hoe de klant denkt. Én hoe je hem of haar overtuigt van de nieuwste interoperabiliteitsoplossingen die jij en je collega’s als team bedenken en ontwikkelen. Als consultant werk je nauw samen met de onderzoekers. Hoewel je zelf meer van de zijlijn bij het onderzoek betrokken bent, weet je wel hoe een technisch product werkt en hoe je het verkoopt. Dankzij jouw heldere advies en uitleg, wek je vertrouwen bij de klant, breng je partijen samen en haal je op den duur ook zelf mooie opdrachten binnen.
 

 • Plaats

  Eindhoven

 • Branche

  Wetenschap & Educatie

 • Functietitel

  Business Analyse

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  121

Functie eisen

· WO-masterdiploma in een relevante richting, zoals Business Information Systems, Data Science, Machine Learning, Computer Science, Engineering of Operations Management;
· Je bent pas afgestudeerd of hebt al enige werkervaring;
· Je beschikt over een gezonde dosis bedrijfskundig inzicht;
· Affiniteit met bedrijven in de maakindustrie en de uitdagingen waar deze bedrijven voor staan;
· Bij voorkeur kennis van technieken voor gecontroleerde datadeling tussen bedrijven (zoals JSON/XML, webservices, semantic web en linked data en cloudplatformen) en/of op het gebied van fabrieksautomatisering (machinebesturing, manufacturing execution systems);
· Vaardigheid in de Nederlandse taal;
· Goede consultancy vaardigheden;
· Affiniteit met data delen in het industriedomein;
· Je oefent invloed uit op basis van eigen visie;
· Je bent in staat in de advisering gebruik te maken van wetenschappelijke kennis en inzichten.
 

Wat wij bieden

Als Consultant Smart Industry kom je in dienst bij Accentia. Bij Accentia staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Accentia faciliteert en jij kiest. Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden. Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over het bedrijf

Accentia is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentonwikkeling en advies in Data & Analytics. Onze opdrachtgevers zijn vooruitstrevende en toonaangevende organisaties die datagedreven werken. Wij helpen hen bij het verbeteren van hun organisatie door hen te koppelen aan slimme professionals die data weten om te zetten naar waardevolle business-inzichten. Bij Accentia ontmoet je Data & Analytics professionals die passie hebben voor data, IT en technologie. Gedreven en ambitieus zien zij de uitdaging in het vertalen van bedrijfsinformatie naar betrouwbare input voor gefundeerde beslissingen. Zij willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Accentia maakt dit mogelijk zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

 Bij Accentia staan jouw  vrijheid ,  ontwikkeling  en  succes  centraal. 

of

Vragen over de vacature?

Jordy Zuijdwegt